Juni 26, 2020 Von admin Aus

Hvor vil Bitcoin gruvearbeidere være når alle enheter er trukket ut?

Vi har ofte hørt om hvor mye bitcoin som i dag sirkulerer gjennom finansmarkedene. I skrivende stund er omtrent 18 millioner enheter av BTC hentet ut eller utvunnet siden valutaen ble grunnlagt, noe som betyr at det bare er rundt tre millioner enheter igjen.

Bitcoin er nær å bli fullstendig utvunnet

Bitcoin Up er en begrenset valuta. Det kan ikke kontinuerlig skrives ut eller utvikles slik fiat kan, og analytikere sier at det bare er rundt 21 millioner bitcoin-enheter tilgjengelig for verden. Dette høres litt skummelt ut med det første. Når valutaen er fullstendig utvunnet og det ikke er flere enheter å hente ut, vil valutaen sannsynligvis miste sin nåværende pris og bli like verdiløs – eller som standard, vil vi si den – som fiat-valuta. Den gode nyheten er imidlertid at mange av oss ikke kommer til å se denne dagen komme.

Hvorfor? Fordi det vil ta omtrent 120 år før de gjenværende bitcoin-enhetene blir utvunnet. Vi har fortsatt god tid til å se bitcoin bevege seg opp den økonomiske stigen og oppnå respekten og oppmerksomheten den fortjener.

Gruvedrift er prosessen med å trekke ut nye mynter fra blockchain. Som nevnt er det bare tre millioner enheter å gå før verden opplever alt bitcoin har å tilby. Dette antyder hvor opptatt gruvearbeidere har vært de siste 12 årene. Bitcoin dukket tross alt først opp i 2008.

Men selv om spørsmålet kan være litt tidlig, kan man ikke la være å lure på hva som vil skje med alle disse gruvearbeiderne når hver mynt er trukket ut. Vil de være ute av jobb? Kommer hele gruveindustrien til å krasje, og vil bitcoin slik vi vet den slutte å eksistere?

Ikke akkurat. Faktisk er gruvearbeidere satt til å bli viktigere enn noen gang. Hvordan? Fordi gruvearbeidere er pålagt å bekrefte hver transaksjon som skjer.

Hver gang noen kjøper eller selger bitcoin, må en gruvearbeider være involvert for å logge transaksjonen inn i bitcoin blockchain. En transaksjon må godkjennes av en gruvearbeider før den går gjennom, så i år 2140 – når alle bitcoins sies å være utvunnet og tilgjengelig for handelsmenn overalt – er det en veldig god sjanse for at bitcoin blir brukt på samme måte som folk bruker kredittkort eller kontanter i dag.

Hvordan vil gruvearbeidere fortsette å jobbe?

Dermed har verden mange flere transaksjoner og BTC-baserte kjøp å se frem til. Hvis det er tilfelle, kan det hende at gruvearbeidere ikke henter ut nye mynter, men jobbene deres vil fortsatt eksistere. I stedet for å tjene som tekniske analytikere, vil rollene deres imidlertid overgå mer til å fremstå som regnskapsførere eller finansielle mellommenn.

Det eneste problemet som kommer av alt dette vil være transaksjonsgebyrer. Man kan bare anta at de vil være mye større de kommende årene, ettersom BTC jobber for å erstatte kontanter. Hvis gebyrene er for høye, vil brukerne benytte BTC til det den ble designet for?